Contact opnemen

Heb je al gezien dat wij een FAQ hebben?

Je vindt deze onder het contactformulier.  Staat je vraag er niet tussen, stel dan je vraag in het contactformulier.

Ik ben een

Out of my boxes

Veelgestelde vragen

Heb je al gezien dat wij een FAQ hebben? Staat je vraag er niet tussen, stel dan je vraag in het contactformulier.

“De geboorte van je kind zou je grootste prestatie moeten zijn,
niet je grootste angst”

Jane Weideman

Hoe herken ik een erkende HypnoBirthing docent?

Een erkende HypnoBirthing docent zou je moeten kunnen herkennen aan het gouden zegel wat door het Amerikaanse HypnoBirthing Institute afgegeven is. Echter als men niet meer aan de laatste eisen voldoet zou het zegel op de website kunnen blijven staan. Wil je zeker zijn dat jouw docent nog altijd aan die eisen voldoet zou je dat moeten opzoeken op de website www.hypnobirthing.com. Wij garanderen echter dat onze leden aan die eisen voldoen.

Wanneer kan ik het beste met de cursus beginnen?

Hoe eerder je in de zwangerschap begint, hoe langer je dus ook kunt oefenen tot de geboorte. Jij en je baby hebben dan ook langer voordeel van de fijne ontspanningsmomenten die je jezelf gunt. Aangeraden wordt tussen de 20e en 32e week van je zwangerschap te beginnen, maar uitzonderingen zijn er altijd. Neem contact op voor de mogelijkheden, als je twijfelt.

Kan ik ook een verkorte opleiding volgen?

Nee! Een cursus HypnoBirthing volgens de Mongan Method duurt echt 5 keer 2 1/2 uur en niet korter. Wij willen kwaliteit leveren en goed oefenen. Dat kost tijd en die nemen we graag voor je/jullie!

Alleen als je al eens een HypnoBirthing cursus gevolgd hebt, kun je bij een volgende geboorte met minder lessen toe.

Dit is mijn eerste zwangerschap en ik weet niet wat ik kan verwachten, is HypnoBirthing® dan wel geschikt voor mij?

Juist bij een eerste zwangerschap kan HypnoBirthing heel waardevol zijn, voor zowel de zwangere vrouw als haar geboortepartner. Je leert veel over zwangerschap en geboorte zodat je straks optimaal voorbereid bent voor het geboorteproces. Je hoeft dus geen ervaring te hebben met zwangerschap, geboorte of met hypnose.

Ik ben onder controle van de gynaecoloog. Heeft het dan wel zin deze cursus te doen?

Natuurlijk! Ook dan is het aan te raden je zo goed als mogelijk is voor te bereiden op je bevalling, en dat kan met HypnoBirthing®. Jij en je geboortepartner leren de technieken zelf uit te voeren, zodat je onder iedere omstandigheid en in iedere situatie optimaal kunt ontspannen; zelfs bij een keizersnede!

Ik heb een hele nare bevalling gehad bij mijn vorige kindje, wat kan HypnoBirthing voor mij betekenen?

HypnoBirthing is vaak heel waardevol voor vrouwen met een minder positieve, nare of zelfs traumatische ervaring tijdens een eerdere geboorte. Al vroeg in de cursus krijg je oefeningen om beperkende gedachten, emoties of angsten los te laten en plaats te maken in jouw gedachten en lichaam voor een mooie nieuwe ervaring. Je leert met nieuwe kennis en een hernieuwde blik te kijken naar de zwangerschap en aanstaande geboorte. Soms is alleen deze cursus niet voldoende en is aanvullende begeleiding voor de zwangere en/of partner wenselijk, bijvoorbeeld in de vorm van therapie/EMDR/traumaverwerking/POP-poli. Bespreek jouw eerdere ervaring ook met je zorgverlener, bijvoorbeeld je verloskundige of gynaecoloog.

Krijg ik een pijnvrije bevalling als ik deze cursus heb gevolgd?

Het volgen van een HypnoBirthing® cursus  garandeert geen pijnvrije bevalling. Het draagt wel bij aan een optimale voorbereiding op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte. Je leert tijdens de cursus om anders te kijken naar pijnbeleving en er mee om te gaan in plaats van er tegen te verzetten. Barende vrouwen die HypnoBirthing technieken goed toepassen ervaren over het algemeen ook veel minder onprettige gevoelens, hebben een vlotter baringsproces met minder lichamelijke ongemakken.

Ben ik verplicht om met een partner te komen?

Nee hoor. De cursus is voor stellen uitgewerkt, en zwangeren zijn ook welkom met een vriendin, moeder, zus etc. die de taken overneemt. Alleen komen is ook zeker een optie; overleg gerust met me wat voor jouw situatie de handigste oplossing is.

Krijg ik een cursus HypnoBirthing vergoed door mijn zorgverzekeraar?

HypnoBirthing raakt ook in Nederland steeds beter bekend en meer erkend! De meeste zorgverzekeraars vergoeden een cursus HypnoBirthing® gedeeltelijk. Dit zit vaak in het aanvullende pakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden van jouw verzekering. De vergoeding kan oplopen tot wel 200 euro per cursus! De meeste deelnemers krijgen echter zo’n 50 euro vergoed uit het basispakket.

Als ik alleen het boek lees, kan ik dan ook een Hypnogeboorte hebben?

Je kunt er voor kiezen om alleen het boek te lezen en geen cursus te volgen. Echter tijdens onze cursus krijg je zoveel extra informatie en bovendien Nederlandse informatie, dat dit absoluut van belang is om je heel goed voor te bereiden.