Veerle Peeters

HypnoBirthing® Docent

Ik ben Veerle Peeters, geboren en getogen in Pelt.

In 1992 werd ik voor het eerst moeder van een dochter. Met vallen en opstaan kwam ik erachter hoe ik mijn moederinstinct mocht laten spreken. In een tijdspanne van 4 jaar kreeg ik er nog 2 zonen bij en werd ik ondergedompeld in de wereld van borstvoeding. In 1996 ging ik aan de slag als borstvoedingsconsulente, wat ik nu nog steeds doe. Moeders informeren over borstvoeding en begeleiden in hun borstvoedingsavontuur blijft een grote passie.

De vele geboorteverhalen die ik hoorde, zowel de mooie als de minder mooie, maakte me nieuwsgierig en deden me verlangen naar meer.

Vroedvrouw worden was voor mij net een stapje te ver, het medische verhaal bij een geboorte was niet wat ik zocht. Het emotionele en fysieke ondersteunen, daar ligt mijn hart nog altijd.

In 2010 volgde ik een opleiding tot doula.

Als doula wil ik mensen informeren, vrouwen/koppels ondersteunen in hun zoektocht om vanuit de gekregen informatie,  bewuste keuzes te kunnen maken rond de geboorte van hun kind. De emotionele begeleiding en ondersteuning is iets wat vaak vergeten wordt, en ik heb mogen ervaren dat een doula op dat vlak vaak hét verschil kan maken. Of je kiest voor een geboorte thuis is of in het ziekenhuis, mét of zonder epidurale, zelfs bij een keizersnede: als doula ben er voor jullie en jullie wensen.

Als doula voel ik me als een vis in het water, en tegelijk merk ik dat niet iedereen een doula nodig heeft. Toch is de voorbereiding op de geboorte heel belangrijk en de vraag van ouders om hen als koppel voor te bereiden, bracht me in de wereld van HypnoBirthing®.

In oktober 2017 volgde ik een opleiding tot HypnoBirthing®docent. Vanaf maart 2018 bied  ik deze zwangerschapscursus gaan.  Ik ben lid van HypnoBirthing Nederland en België en  HypnoBirthing International. 

De cursus  HypnoBirthing® is een mooie aanvulling los van mijn doula-zijn. Ik kan koppels voorbereiden,  hun zelfvertrouwen aanwakkeren en hen  informeren hoe ze een rustige, ontspannen geboorte kunnen beleven.

Als kers op de taart ben ik september 2020 voor het eerst oma geworden. Daardoor begon er weer iets anders te kriebelen. Mijn kleinkind kunnen dragen was mijn droom, dus de opleiding tot draagconsulent was een mooie aanvulling op mijn activiteiten. Ondertussen heb ik dus niet enkel een pop om te oefenen, maar mijn kleindochters laten alle draagtechnieken op zich afkomen.

En het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus nog een extra bijscholing erbij om ook meer aandacht te hebben voor het fysieke stuk van zwangerschap en geboorte. Te vaak worden zwangerschapskwaaltjes afgedaan als ‘het hoort erbij’. Door de opleiding tot Body Ready Method™ Pro in 2021, weet ik dat je door je fysiek beter voor te bereiden, de zwangerschap, geboorte en het herstel in de kraamtijd een stuk vlotter kan verlopen.

Dus, ben jij op zoek naar een ondersteuning, die vertrekt recht vanuit het hart, met veel ruimte om te praten, te luisteren, te lachen en te wenen en heel diep voelen wat je nodig hebt, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Met mijn lijfmotto ‘Ge moet just niks’ kunnen we alle kanten uit.

Leslocaties HypnoBirthing®

  • Eigen praktijk, Overwegstraat 27, 3910 Pelt
  • Geboorte-informatiecentrum, Werkt 63, 2440 Geel
  • Praktijk Goed Geborgen, Brandstraat 120, 2490 Mol

www.veerle-peeters.be

hypnobirthing.doula@veerle-peeters.be

+32 472 46 25 99

Heb je een vraag?

 

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin je toeleeft naar de komst van jouw of jullie kindje.

Begrijpelijk dat je vooraf precies wil weten wat je kunt verwachten.

Vul daarom jouw gegevens in en stel je vraag. Binnen enkele werkdagen neemt één van onze docenten contact met je op.